top of page

REACH
Det kan en online psykolog hjælpe dig med

Reach Psykologer - depression - angst - lavt selvværd - Karen Lykke Tranberg

“Hos REACH er en del af vores DNA en opmærksomhed på, hvordan vi bedre kan tage vare på vores mentale helbred, ikke bare når vi er ude over kanten, men også i opløbet. Vi tror på, at vi igennem forståelse af os selv sammen med nogle konkrete udviklingsgreb eller værktøjer, kan skabe en bedre mental fitness/fleksibilitet til at imødekomme verden og de udfordringer den udgør.  På denne side har vi forsøgt at beskrive en række problematikker, og hvordan vi hos REACH arbejder med dem. Det har vi gjort, så du bedst muligt kan skabe en fornemmelse af hvordan det vil være at starte et forløb hos REACH, og så du bedst muligt kan mærke efter om den måde vi arbejder på, passer til dig og det du ønsker at arbejde med.“

Reach Psykologer ApS - angst - depression - lavt selvværd - Elena Bækgaard

REACH

Bliv klogere på mentale lidelser her

vi ser frem til at møde dig (2)_edited.jpg

Depression

Vi kan alle have svære perioder med dårligt humør, men det er vigtigt at understrege, at depression er mere end bare tristhed. Når man er deprimeret, er man ramt af en gennemgribende nedtrykthed, manglende interesse og energi. Man kan være enormt selvkritisk, føle sig værdiløs eller have en overdreven skyldfølelse samt tilbagevendende tanker om død eller selvmord. Fælles for mennesker med en depression er, at de ikke “bare” kan hive sig selv op og være glade eller tænke anderledes.

Psykologhjælp til angst

Angst

Angst er et alarmberedskab forbundet med en forestillet fare, som for eksempel en første skoledag, et jobinterview eller en tale foran et publikum. Vi kan alle se den mulige fare i ikke at præstere efter forhåbningen i sådanne situationer, men det at mærke at der er noget på spil, er i sig selv funktionelt. Angst bliver først problematisk når den oplevede fare bliver uafstemt med virkeligheden, når der kommer for meget på spil eller når vi reagerer på og håndterer vores angst på uhensigtsmæssige måder.

Stress

Stress er en normal biologisk respons på en oplevet trussel eller udfordring, som oversvømmer vores system med cortisol og adrenalin. Når dette sker vil vore hjerter slå hurtigere, blod vil blive sendt ud til muskler og vigtige organer og vi vil opleve os selv som energiske og sḱarpe i vores opmærksomhed. Afgrænsede perioder med stress kan være en hjælp til at fokusere vores indsats og præstere noget særligt. Problemerne opstår, hvis stressreaktionen efter en rum tid ikke aftager.

stress (1)_edited.jpg

Ensomhed

Sandsynligheden er, at de fleste af os vil opleve en eller anden grad af ensomhed i løbet af livet. Nogle vil opleve korte perioder, nogle lange og andre måske i bestemte situationer eller flygtige øjeblikke. Andre igen vil opleve ensomheden som en følgesvend i alt hvad de foretager sig.  Ensomhed er nemlig ikke det samme som at være alene. Mange er alene og nyder det rum, mens mange andre kan være til store fester - og endda i centrum for disse - og føle sig ensomme. Ensomhed handler nemlig om oplevelsen af at føle sig forbundet til andre mennesker.

ensomhed (1)_edited.jpg

REACH
Har du en henvisning til psykolog fra din læge?

lavt selvværd_edited.jpg

Lavt selvværd

Et lavt selvværd har rødder i hele vores væren i verden. Et lavt selvværd er vore indre kritikere der taler os ned i alt hvad vi gør og siger. Det er når vi ikke tillader os selv at udtrykke os selv, vores behov og vore grænser.   Det er når vi værdisætter alle andre højere end os selv. Det er når vi smider alt hvad vi har i vores hænder for at være der for andre. Ikke fordi vi vælger dem til, men fordi vi er bange for at de vælger os fra. For når vores selvværd er lavt er vi grundlæggende i tvivl om vi er værd at elske for den vi er.

Psykologhjælp til afhængighed

Afhængighed

De fleste af os har prøvet at bruge forskellige midler til at berolige og dulme indre turmult. Det kan være at vi får lyst til at tage i byen eller sidde hjemme med en liter is.
  Alkohol, stoffer, mad, sex, motion og ikke mindst skærmen. Midlerne er forskellige, men målet er det samme. Vi bruger disse forskellige stimulanter for at følelsesregulere - og jo mere vi gør dette, jo mere afhængige af disse midler bliver vi og jo mindre i stand til at mærke os selv og vores egentlige behov bliver vi også. 

Personlig udvikling

  Selvindsigt er en fundamental og essentiel del af al samtaleterapi fordi det er gennem indsigt i hvem vi er, hvad vi gør og hvorfor, at vi skaber mulighedsrummet for beslutningstagen og forandring. 
Kernen i mental robusthed og fleksibilitet er denne forståelse for hvem du er og hvad du bringer med ind i et rum og en situation. På godt og på ondt. Vi tilbyder et trygt og udforskende rum, hvor vi med vores psykologiske faglighed kan bidrage til denne selvundersøgelse.

personlig udvikling_edited.jpg

Personligheds-forstyrrelser

 En personlighedsforstyrrelse  er overordnet en type psykisk lidelse, hvor en persons mønster af tænkning, funktion og opførsel afviger fra gennemsnittet på en måde hvor det medfører betydelige problemer og begrænsninger i forhold, sociale aktiviteter, arbejde og skole. Når man diagnosticeres med en  personlighedsforstyrrelse kan det ofte føles definitivt, men med den rette støtte og de rette værktøjer kan meget udrettes.

TVANGSTANKER_edited.jpg

REACH

Er du stadig i tvivl? Så lad os tage en uforpligtende snak - lær os at kende!

Krise og traumer

Alle mennesker går igennem kriser - både store og små. En krise kan bedst defineres som en igangværende belastende hændelse, der påvirker os i en negativ retning. Et traume er ikke bare en sådan belastende hændelse - selvom det også er det. Et traume er en belastende hændelse der ikke er blevet bearbejdet og forstået i en tilstrækkelig grad, og som i gennem denne forsømmelse efterlader store skygger over områder af vores oplevelsesverden. Det kan på en måde ses som en usynlig brille hvorigennem vi fortolker verden.

psykologhjælp til traumer

Relations-problematikker

Der er få ting i verden der tilbyder mere potentiale for lykke end vores forhold til andre mennesker. Vi glemmer bare ofte at konflikter, udfordringer og decideret lidelse er en  ligeså stor del af det.  Vi overser derfor også vigtigheden i at forstå hvordan vi træder ind i relationer, hvad vi træder ind i det med og hvordan vi fra dette udgangspunkt kan lære at kommunikere vores syn og behov bedst, således at vi kommer derhen vi gerne vil i relationen, i stedet for at dynamikken tager sig selv.

relationer_edited.jpg

Har du brug for hjælp og støtte af en psykolog? 

bottom of page