top of page

Tag Stemmen tilbage

En online skrivegruppe imod vold

Skrivegruppe mod vold

Har du været udsat for fysisk eller psykisk vold i dit parforhold? Oplever du også, at den smerte, usikkerhed og skam, du blev påført, trækker smertefulde tråde ind i det liv og de relationer, du har den dag i dag?

At de smertefulde oplevelser, du bærer i dig, stadig kan tage pusten, selvtilliden og glæden fra dig - og at du er alene med det?

Hvem kan deltage?

Har du været udsat for fysisk eller psykisk vold i dit parforhold? Oplever du også, at den smerte, usikkerhed og skam, du blev påført, trækker smertefulde tråde ind i det liv og de relationer, du har den dag i dag?

At de smertefulde oplevelser, du bærer i dig, stadig kan tage pusten, selvtilliden og glæden fra dig - og at du er alene med det?

Tid og pris
 

Vi mødes hver tirsdag fra d. 3. Januar kl. 19.30-21.30

Platform: Online deltagelse

Pris: 6500 kr.*

Hvis du har en aktiv plan på Reach Psykologer får du automatisk  30% rabat på kurset

Autumn Road

Skrivegruppe for voldsramte

Beskrivelse

Tag stemmen tilbage er en skrivegruppe for voldsramte og tidligere voldsramte med fokus på at tage din stemme og din fortælling tilbage, så du igen kan trække vejret frit og mærke al den styrke og kraft, du besidder. 


At være udsat for vold - såvel fysisk som psykisk -  tager stemmen og subjektiviteten fra os. Både på grund af den konkrete frygt, som psykiske og fysiske overgreb vækker i os. Men også på grund af den skam og det stigma, der knytter sig til volden - og på grund af den tvivl, overgrebene ofte vækker omkring vores egen realitetssans.


Med Tag stemmen tilbage inviterer Anna dig ind i et rum, hvor du kan få sat ord på den smertefulde historie med vold, som du bærer på - og finde nye måder at betragte dig selv og se  alle dine styrker.

Samtidig er Tag stemmen tilbage også et helt essentielt og fortroligt fællesskab, hvor du  kan fortælle om dine oplevelser, til andre, som du kan spejle dig i. Et fællesskab, hvor den vold, du har været udsat for, ikke er stigmatiserende.De tekster, vi skriver undervejs, bliver, for dem, der ønsker det, del af en anonymiseret online-ressource af vidnesbyrd om vold, som kan være til støtte og information for andre voldsramte.


Om dig:

Gruppen er for dig, der har været udsat for fysisk eller psykisk vold.

Gruppen er for dig, der er færdig med at bære på smertefulde hemmeligheder.

Gruppen er for dig, der har fået nok af at skamme dig.

Gruppen er for dig, der vil træde tilbage i din fortælling med al den styrke og modstandsdygtighed, som du faktisk har.

Gruppen er for dig, der insisterer på, at et liv i kærlighed er en mulighed.

Det får du

Grundig bearbejdning af dine oplevelser med vold gennem skriveøvelser, der tager udgangspunkt i dels mine egne mangeårige erfaringer som forfatter, skrivelærer (og ikke mindst tidligere voldsramt), dels i litteraturen om narrativ terapi og ekspressiv skrivning.

 

Jeg sikrer kvaliteten af mit arbejde gennem supervision ved psykolog Stine Thellesen.

 

Gruppen mødes i alt otte gange to timer.

 

Et fortroligt rum udenfor din vante omgangskreds, hvor du får plads til at undersøge dine oplevelser, uden at skulle bekymre dig om at såre andre eller gøre nogen vrede

 

Et helt essentiel fællesskab med andre tidligere voldsramte, hvor du kan være åben om din historie uden at føle dig stigmatiseret. Dette fællesskab giver intens støtte og spejling under den udviklingsproces, som skrivemøderne sætter dig i gang med - men kan sagtens blive en vigtig støtte og spejling langt længere end det.

 

Sparring fra en professionel forfatter på en af dine tekster samt udgivelse af din tekst i Tag Stemmen Tilbages online platform.

Sådan fungerer det

Add a subheading (2).jpg

Om Anna

Jeg er forfatter og skriveunderviser i min egen virksomhed, hvor jeg har holdt skrivekurser og workshops siden 2018. Jeg debuterede med en digtsamling i 2015 og er i øjeblikket i gang med at redigere min debutroman om netop voldelige parforhold til forlaget.

 

Desuden leder jeg aktuelt et større forfatterprojekt for tidligere voldsramte kvinder, som du kan læse mere om her

 

Du kan læse mere om mig og min virksomhed SkrivSkrivSkriv her

Untitled design (3).jpg

FAQs

Sophie Buch, psykolog

Det har føltes som modgift at mødes hver uge, så fremmede for hinanden og alligevel så forbundne. Med rystende stemmer læser vi vores ord højt, og jeg betragter hvert et ansigt, som de lytter. Genkendelse, forståelse, varme, omsorg, anerkendelse, bekræftelse. 

 

Til dem, fortæller jeg historier, ingen andre har hørt, og deres ansigter fortæller mig, at de forstår. At de genkender. At de ser mig. ""I voldelige forhold er den psykiske vold parasitten, der splitter fundamentet ad. Skjult og subtilt fordrejes virkeligheden, så den ikke længere er sammenhængende, og så er JEG pludseligt heller ikke længere sammenhængende. Pludseligt, er historien ikke min længere, ordene er hans og min selvforståelse er splintret. 

 

Pludseligt, og alligevel så langsommeligt, er verden blevet en anden, og min voldsmand er både min sjæls morder og min frelser. Jeg kan ikke længere stå på egne ben, for jeg er blevet fortalt, at mine ben er forkerte. 

 

I en skrivegruppe som den, Anna har startet, kan vi sammen stå på egne ben.

Tilmeld dig kurset allerede i dag og sikre dig en plads

bottom of page