REACH

Det kan vi hjælpe dig med

Relationer

"Jeg var kommet til konklusionen, at jeg bare ikke var sådan en man blev forelsket i. Jeg kunne kun bruges til én ting. Og selvom jeg lod som om at det var mig selv der havde kontrollen, gjorde det ondt."

Caroline - REACH bruger

Vaner og uvaner (50).png

REACH

Hvorfor er relationer vigtige?

Hvad er relationsdynamikker?

Kender du følelsen af at ende i den samme konflikt igen og igen, selvom du oprigtigt forsøger at løse den hver gang den opstår? At være fanget i en uønsket rolle i din familie, som du ikke har andre steder? At være sjov i nogle relationer, men ikke i andre?

Så kender du til nogle af de forunderlige, og til tider problematiske, relationsdynamikker som opstår i alle relationer mellem mennesker.

 

Relationsdynamikker er kort fortalt de måder vi er sammen på i en relation, som er afhængige af hvem vi er sammen med. Det udtryk vi får som mennesker, vil derfor variere på tværs af relationer og grupper.

Problematiske relationsdynamikker er typisk forankret i 1) personlighedstyper, 2) vaner eller 3) uløste konflikter. Uanset kilden, vil vi mennesker altid skabe forventninger til hinanden baseret på vores erfaringer sammen. Med tiden vil disse mønstre begynde at sidde fast, og derfor vende tilbage igen og igen.

Nogle af de sværeste relationsdynamikker at slippe af med, opstår i de relationer som vi er bange for at miste, og derfor ikke tør udfordre. Det er ofte sådan vi ser familieproblemer og parforholdsproblemer vokse sig alt for store før de bliver håndteret åbent og ærligt.

Sådan arbejder vi med relationer

Når vi arbejder med relationsdynamikker, søger vi altid først at skabe klarhed over hvordan den aktuelle dynamik kan forstås. Ofte er der flere perspektiver der tilbyder nye indsigter, og det kan være gavnligt at ‘prøve et perspektiv af’ imellem sessioner, for at se hvilken indsigt det tilbyder når relationen spidser til, og det bliver svært igen.
Det gør vi fordi ambivalens og overlappende hensyn ofte er på spil i relationer vi har svært ved at håndtere selv, og som derfor gør det ganske kompliceret at finde en enkel forklaring der får det hele med.

Vi undersøger hvordan dynamikken er opstået, og overvejer sammen med dig om det er spændende at teste din personlighed for at blive klogere på hvilken tendens du har i dit handlemønster generelt.

 

Det er svært at forandre sin personlighed, men det er muligt at strukturere sine relationer så de passer bedre til personligheden, blandt andet ved at være åben om sine behov og tendenser. Så er det også nemmere for andre at forstå intentionen bag dine handlinger.

Vi lægger så meget vægt på at undersøge og forstå dig, og dine valg og behov, fordi det er vores erfaring at indsigten i disse dynamikker ofte er nok til at drive den ønskede forandring på egen hånd.
Det er enormt motiverende at lære sig selv bedre at kende, og det giver anledning til bedre at forstå andres reaktioner på dine handlinger, hvilket nogle gange er nok til at bryde dynamikken og skabe en ny.

REACH

Har du brug for hjælp til at se dig selv tydeligere i din måde at relatere til andre?

Tag en uforpligtende snak med os