Prøv kræfter med yoga som en del af din Reach pakke! 

Et holistisk perspektiv på mental sundhed

Når vi oplever omsorgssvigt, traumer, kriser eller tab er det ikke bare vores tanker og følelser der påvirkes - det er hele vores system. Ofte opdager vi først at problemerne er store, når det bliver tydeligt at vores adfærd er påvirket, og vi har svært ved at opretholde en normal hverdag, eller når problemerne sætter sig i kroppen som smerter eller andre gener.

De sidste 10-20 år har der været fart på forskningen indenfor psykosomatik: sammenhængen mellem krop og psyke. Det er blevet tydeligt at der er mange veje til positiv forandring, og at de bedste resultater kommer fra at kombinere psykoterapi med andre måder at arbejde med problemet.

En hollandsk psykiater, Bessel Van der Kolk, har lavet noget af den banebrydende forskning indenfor særligt traumer, hvordan de sætter sig i kroppen og hvordan man kan brug kroppen til at 'løsne op' for traumerne igen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Så hvordan kan man bruge den indsigt i sit eget liv?
Vores forslag til dig er at du kan prøve af om der er noget om snakken. Og til det formål er yoga en helt oplagt aktivitet at kaste sig ud i. Derfor har vi et samarbejde med Yogastream.dk, og derfor kan du følge linket i toppen eller i bunden af siden, til 18 forskellige yogastreams, som vi har inddelt alt efter hvilke udfordringer du ønsker at løsne op gennem yoga.

Hvorfor lige yoga?

Yoga er en ældgammel kropslig praksis, der i flere tusinde år har handlet om at finde i balance i krop og sind. Yoga kombinerer fysiske øvelser af varierende intensitet med åndedrætsteknik, mindfulness og afspænding.

 

Yoga er begyndervenligt, kan nemt tilpasses i niveau, intensitet, længde og type, og kan laves derhjemme mens du bliver guidet af professionelle yogatrænere hos Yogastream.

 

Derfor tror vi at det er et godt bud for dig der har mod på at kaste din krop ind i kampen for mental sundhed, fordi vi ved at du allerede sætter pris på at kunne mødes med din psykolog online.


Derfor er åndedrætsøvelser, mindfulnessøvelser og 

...

De største risikofaktorer for at udvikle depression, er antallet og sværhedsgraden af tidligere depressioner. Det er derfor helt centralt at komme i gang med behandling hurtigst muligt, så risikoen for tilbagefald kan begrænses.

Sådan behandler vi depression

...

Har du fået lyst til at prøve yoga?