top of page

Læs om hvad vi mener med personlig udvikling og hvordan vi bærer os ad!

Personling udvikling

personlig udvikling.png

Indsigten i hvem vi er, hvad vi gør og hvorfor, skaber mulighedsrummet for beslutningstagen og forandring. 
Kernen i mental robusthed og fleksibilitet er denne forståelse for hvem du er og hvad du bringer med ind i et rum og en situation. På godt og på ondt.

Design uden navn (23).png

Hos Reach tilbyder vi et trygt og udforskende rum, hvor vi med vores psykologiske faglighed kan bidrage til denne selvundersøgelse.

Design uden navn (21).png

Plus at du altid hos Reach får lov til at møde din psykolog først - helt uden betaling - fordi vi ved hvor vigtigt det er, at du føler dig tryg og i gode hænder.

Hvad mener vi med personlig udvikling?

Personlig udvikling er at bevæge sig i retning af det liv du ønsker dig, ved at tage udgangspunkt i dig selv i stedet for verden du har omkring dig. Det handler om at finde ind til dine værdier, behov og drømme så det kan blive tydeligt hvor du gerne vil hen, men det handler også om at finde ind til dine sårbarheder, begrænsninger og svære tanker og følelser, så du kan blive klogere på hvad der står i vejen for at du bevæger dig den vej du ønsker.

I en travl hverdag er der mange hensyn der skal balanceres, og det er nemt at overse sig selv i kampen for at få enderne til at mødes, at gøre som det forventes eller som vi plejer. Når vi overser os selv, uanset om vi gør det for at undgå konflikt eller fordi vi er bange for at blive efterladt alene, vil vi i længden miste kontakten med os selv og hvad der er vigtigt for os. Vi bliver mere afhængige af en strengere disciplin, og det føles hårdere og hårdere at gøre som man 'burde'.

Personlig udvikling handler altså ikke om at blive bedre end de andre, men at blive en bedre udgave af sig selv. Forskellen kan synes triviel, men er stor i det øjeblik du mærker efter hvad du egentlig gerne vil med dit liv. At være fit, sund og sexet, at få de højeste karakterer, eller at lave lækker og sund mad hver dag, er ikke for alle, og uanset hvad målet er, er vejen derhen ulidelig hvis ikke du gør det for din egen skyld.

Vi kender allesammen til dårlige vaner, nytårsfortsæt,  kure og selvvalgte projekter der handler om at gøre hverdagen både nemmere, bedre og mere effektiv. Mange af os har jævnligt tanker om hvordan vi ville ønske at vores liv var anderledes. Bare vi kunne se ud som den ene, løbe stærkt som den anden, have tid til børnene som den tredje og vise det på SoMe som den fjerde. Det kan være udmattende at være bevidst om alle de steder i livet man kunne forbedre sig, og det leder ofte til selvbebrejdelse og er mere udmattende end motiverende.

Derfor handler personlig udvikling om at finde frem til de steder i livet du ønsker at forbedre dig. Dig selv. Hvad du ønsker dig af livet. Uden tvang. Uden selvbebrejdelse. Med et nysgerrigt, åbent, selvkærligt og modigt sind.

Når vi ikke længere kan forandre vores situation, udfordres vi til at forandre den vi er. Først når vi ved hvem vi er, bliver det tydeligt hvem vi kan blive.

Sådan arbejder vi med personlig udvikling

Mennesker er lavet sådan, at vi reagerer på vores negative følelser før vi reagerer på vores positive følelser. Det skyldes at negative følelser repræsenterer trusler mod os og vores liv, imens positive følelser repræsenterer forbedringer af livet.

Grundlæggende er det mere fornuftigt at tage sig af truslerne først (negative følelser), og så forsøge at forbedre situationen bagefter (positive følelser)- når truslerne er forsvundet. Tænk på hvad der sker med din sultfornemmelse når du bliver bange: Den forsvinder som dug for solen. Det er nemlig ikke særligt smart at sætte sig til at spise mens der er fare på færde, når du kan vente med at spise til du er i sikkerhed.

Derfor er en af de mest almindelige veje til at miste kontakten med sine behov, at overfokusere på trusler, bekymringer og problemer. Det kan der være mange grunde til at gøre, og vi har hver i sær vores egne grunde til at håndtere hverdagens trusler og udfordringer, præcis som vi gør det. Vi har styrker og vi har sårbarheder som mennesker, og de styrer en stor del af vores daglige handlinger.

Ofte er vi ikke helt klar over vores egne sårbarheder, men det er næsten altid disse sårbarheder der står i vejen, når vi forsøger at lægge dårlige vaner bag os, eller skabe nye på vejen foran os. Derfor er det også vores udgangspunkt at arbejde med dine sårbarheder som et fundament for personlig udvikling, der giver dig indsigten til at forstå, vælge og handle når du står overfor en personlig forandring du inderligt ønsker, men som du kan mærke skaber modstand i dit indre.

 

Hos Reach ved vi, at du gerne vil leve et autentisk liv, og at du ønsker at arbejde for det så længe du kan mærke at du er på den rette vej. Vores fokus er derfor mere på at fjerne de forhindringer der er i vejen, end at lære dig effektive strategier til at skabe hurtige resultater.

 

Personlig udvikling der er forankret i et ærligt kendskab til dig selv - kommer nemlig helt af sig selv.

Ønsker du personlig udvikling?

Tag en uforpligtende snak med os 

bottom of page