REACH

Det kan vi hjælpe dig med

Perfektionisme

"Intet jeg gjorde var nogensinde godt nok. Eller det følte jeg jo i hvert fald ikke selv. Men hver gang jeg sad med en opgave i skolen for eksempel, så følte jeg det virkelig som om alt var på spil. Jeg fik det ad helvedes til over det!"

Sofie - REACH bruger

Vaner og uvaner (67).png

REACH

Om perfektionisme

Hvad er perfektionisme?

Stiller du ekstremt høje krav til dig selv? Synes du altid at du burde gøre det bedre?

Bliver dine høje krav til dig selv og din præstation en hæmsko, der gør  det svært at komme igang med nye projekter?

Perfektionisme er en følelse af, at kun det perfekte er godt nok. Det er en besættelse af at opretholde eller skabe et perfekt billede af sig selv udadtil - uden hensyn til den personlige pris der betales.

Perfektionisme er altså noget andet end at gøre sit bedste. Perfektionisme viser sig nemlig som urealistiske krav til egen præstation. Nogle ender med altid at føle sig som en fiasko, fordi kravene er umulige at leve op til. Nogle bliver fastlåst i  idéen om at den perfekte præstation er nødvendig for at fortjene respekt og kærlighed.

Perfektionisme er på den måde et symptom på et lavt selvværd og kan ofte skabe andre problemer som stress, angst og depression.  

Sådan arbejder vi med perfektionisme

Når vi arbejder med perfektionisme, arbejder vi med nogle forskellige trin.

For det første, skal vi konkret afstemme din indsats i forskellige opgaver, både så de bliver mere realistiske med din tid, men også så du eksponeres i at aflevere mindre gennemarbejdede ting.

Vi skal også lære dig at sortere i din indsats så den stemmer bedre overens med dig selv og dine værdier, og ikke bare bliver perfektionisme for perfektionismens skyld.

Ikke mindst skal vi arbejde med dit selvværd, og bryde den fortælling der fastholder dig i din perfektionisme.  Både de ting der kommer indefra og udefra. 

REACH

Er du perfektionistisk?

Tag en uforpligtende snak med os