REACH

Det kan vi hjælpe dig med

IMG_4544_edited.jpg

“Hos REACH er en del af vores DNA en opmærksomhed på, hvordan vi bedre kan tage vare på vores mentale helbred, ikke bare når vi er ude over kanten, men også i opløbet. Vi tror på, at vi igennem forståelse af os selv sammen med nogle konkrete udviklingsgreb eller værktøjer, kan skabe en bedre mental fitness/fleksibilitet til at imødekomme verden og de udfordringer den udgør.  På denne side har vi forsøgt at beskrive en række problematikker, og hvordan vi hos REACH arbejder med dem. Det har vi gjort, så du bedst muligt kan skabe en fornemmelse af hvordan det vil være at starte et forløb hos REACH, og så du bedst muligt kan mærke efter om den måde vi arbejder på, passer til dig og det du ønsker at arbejde med.“

asmund'.jpg

REACH

Problemstillinger vi arbejder med

depression.png

Depression

Depression bruges i dag bredt til at beskrive tilstande, hvor man føler lavt stemningsleje og 'tomhed' meget af tiden, og hvor man er præget af håbløshed og meningsløshed. Det kan være svært at række ud efter hjælp og svært i det hele taget at kende sig selv, fordi man har så lavt et energiniveau.

Angst.png

Angst

Angst kan komme til udtryk på forskellige måder – fx i sociale sammenhænge, som følge af en ubehagelig oplevelse, i præstationssammenhænge eller  som en tendens til at overbekymre sig og generelt føle sig ængstelig. Angst kan også føles som et anfald af panik, der kommer ud af det blå. 

Stress

Vi oplever alle afgrænsede perioder med stress og det kan være en hjælp, når vi skal præstere og yde noget særligt. Problemerne opstår, hvis stressen efter en rum tid ikke aftager igen og man kommer til at gå med en mere eller mindre konstant følelse af at skulle være på og ikke igen kan komme ned i gear og sove godt og slappe af. 

Vores erfaring er, at stresssymptomer ofte bemærkes af andre omkring en, før man selv indser alvorsgraden.

stress.png

Ensomhed

Vi lever i en verden, hvor tingene går hurtigt og hvor det for nogle kan være svært at føle sig som en del af fællesskabet. På de sociale medier ser vi andres lykke og glade samvær og det kan gøre ondt, når man selv føler at være udenfor. Hvis du føler dig ensom, så tilbyder vi gerne vores hjælp til at tage de første skridt mod igen at få følelsen af at høre sammen med andre og også at blive mere venlig overfor dig selv.

ensomhed.png

REACH

Har du en henvisning fra din læge?

lavt selvværd.png

Lavt selvværd

Når selvværdet er lavt, er man især præget af dårligt humør, fordi man sidder fast i sine negative tanker og følelser omkring sig selv. Det kan være svært at vise empati og leve sig ind i andres tanker og følelser, fordi man har så meget fokus på sig selv og sin egen smerte. Vi kan lære dig at skrue ned for de negative tanker og du kan blive bedre til at sætte pris på dig selv, som du er.

perfektionisme.png

Perfektionisme

For perfektionisten handler det om at skulle have styr på alting og at have en høj grad af kontrol. Under perfektionismen gemmer der sig ofte en oplevelse af, at ens selvværd og anseelse afhænger af, at man ikke kan kritiseres for noget. Perfektionisten presser sig selv med hårde og kritiske bedømmelser af alt, hvad han / hun foretager sig. I svære tilfælde kan man være meget psykisk forpint af perfektionisme.

Personlig udvikling

Er du nysgerrig på din egen udvikling og dine gentagende mønstre og er der noget, som du er begyndt at undre dig over, som du gerne vil have noget hjælp til at få mere indsigt i? Så tilbyder vi et trygt og udforskende rum, hvor vi med vores psykologiske faglighed kan bidrage. Du vil få indsigt og erkendelse i hvem du er og hvorfor du agerer, som du gør i dine relationer og i dit liv.

personlig udvikling (3).png

Tvangstanker

Tvangstanker er uønskede, påtrængende, gentagne og uimodståelige tanker, følelser, ideer eller fornemmelser. De kan opleves som skræmmende og truende. Tvangshandlinger er  de handlinger, en person føler sig tvunget til at udføre, på baggrund af tvangstankerne.

TVANGSTANKER (2).png

REACH

Er du stadig i tvivl? Så lad os tage en uforpligtende snak - lær os at kende!

Krise og traumer

Vi har en specialviden, når det handler om behandling af reaktioner på særligt voldsomme oplevelser. Det kan være du har været udsendt som soldat og lider af PTSD eller fx har været vidne til et biluheld eller udsat for et overgreb. Undgåelse, øget vagtsomhed, dårlig søvn og fysisk uro vil ofte være nogle af de udfordringer vi vil rette fokus på i behandlingen af traumer. 

Traumer.png

Relations-problematikker

I vores forhold til andre mennesker, både dem som vi er rigtig tætte med og de øvrige relationer, vi indgår i, kan der opstå konflikter og udfordringer. Så lad os hjælpe dig med at komme med nye perspektiver på udfordringerne og give dig en mulighed for at få talt om hvad du som kæreste, pårørende, ven eller kollega har brug for for at bedre relationen. 

relationer.png

Vi kan også hjælpe dig!

      At bruge fokuseret tid og energi på dit mentale helbred er en investering i dig selv som er ligeså fundamentalt for dit personlige helbred og velvære som at gå til læge- eller tandlæge!