REACH

Det kan vi hjælpe dig med

Angst

"Angst for mig, er at sidde og overtænke alting. Jeg er bange for, at hvis ikke jeg lever op til andres krav til mig, vil de forlade mig. Samtidigt ved jeg ikke hvad de krav indebærer, så jeg forestiller mig alt muligt og kan ikke selv følge med."

Marie - REACH bruger

Vaner og uvaner (45).png

REACH

Om angst

Hvad er angst?

Har du oplevet pludselig hjertebanken, svedeture, åndenød, en fornemmelse af at blive kvalt, svimmelhed eller kvalme? Måske er du begyndt at hyperventilere?

Alle disse er symptomer på angst.  

Grundlæggende er angst en instinktiv reaktion på en forestillet fare, der har til formål at sætte os hurtigt i gang med at søge sikkerhed.  

Selvom angst er en sund reaktion, der har til formål at beskytte dig, kan angst også blive problematisk for mange,  da denne sikkerhedssøgen gør den forestillede fare uafstemt med virkeligheden.  

Mange kan dog også blive bange for de fysiske symptomer af angst, og angsten kan heraf blive større og eventuelt lede til et decideret angstanfald. 

Sådan arbejder vi med angst

Når vi arbejder med din angst, er vores første skridt at lære at angsten ikke er farlig.  Vi skal blive fortrolige med de fysiske og tankemæssige udtryk af angsten så vi kan genkende dem som det og ikke alt muligt andet.

 

Det næste skridt bliver et detektivarbejde, hvor vi sammen bliver bevidste om 

hvornår du oplever angst? Hvad der sker op til at du oplever angst? Og om vi kan udlede noget der går igen på tværs af situationerne?

Når vi har situeret angsten i dit levede liv, er det sidste skridt at øve os i at regulere angsten. Vi skal væk fra bare at reagere, og løbe med angsten til i stedet at stoppe op og vurdere situationen.

REACH

Lider du af angst?

Tag en uforpligtende snak med os 

      At bruge fokuseret tid og energi på dit mentale helbred er en investering i dig selv som er ligeså fundamentalt for dit personlige helbred og velvære som at gå til læge- eller tandlæge!